keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Geishalle kenkää

Tänään oli se päivä kun sininen ortoosi vaihtui violettiin "geishakenkään".  Jalan olo keveni kummasti ja liikkuminen helpottui kun nilkkakin alkoi kävellessä liikkua.Kengän pohja on kova ja se tukee jalkapöytää. Tätä keksintöä on käytettävä siihen asti kunnes vakuutusyhtiössä saavat päätettyä tarvitsenko tukipohjallista.

Söpö kenkä geishalla.
Tänään soittelinkin vakuutusyhtiöön kun kirurgi kyseli tukiphjallisen perään. Vakuutusyhtiössä lähete ja kirurgin lausunto oli siirretty heidän oman lääkärin pähkäiltäväksi. Saa sitten nähdä, tarvitsenko pohjallista ollenkaan. Leikanneen kirurgin mielestä tosin ilmeisesti lopuksi elämäksi, mutta saattaahan se vakuutusyhtiön lääkäri olla viisaampi. No, pohjallista ei kuitenkaan pääse tekemään, ennen kuin vakuutusyhtiöstä on maksusitoumus. Ei auta kuin odotella, lupasivat kuitenkin kiirehtiä.

Ortoosiin verrattuna liikkuminen on sinänsä helpompaa että paino jakaantuu tasaisemmin koko jalalle. Varpaatkin saavat siis osansa painosta. Tähän asti kävely oli enemmän sellaista köpöttelyä, nyt rullaa jo vähän enemmän.

Hieman on vielä turvotusta.
Tähän ne ilonaiheet sitten loppuivatkin. Luulin, ettei jalka enää ole kauhean kipeä, mutta nyt huomasin että kyllä se on, vieläkin! Kun painoa alkaa laittamaan päkiälle, sattuu. Ja kun painoa siirtyy vielä siitä varpaille, sattuu vielä enemmän. Huomaa, ettei tuota osaa jalasta ole käyttänyt liki kolmeen kuukauteen. Vaikka varpaita on tullut väänneltyä ylös alas, ei se näköjään ole mitään verrattuna tuollaiseen kävelyn tapaiseen. Kun ortoosin kanssa tuli köpöteltyä kaupassa vähän pidemmänkin matkaa, niin tällä kengällä taitaa jäädä kävely ainakin alkuun lyhyemmäksi. Ja kipulääkettä tuntuu kuluvan. Eilen jäisillä eldoradon wokkivihanneksilla (terveysvaikutteisia kasviksia!) laskenut turvotuskin on iloisesti palannut korkojen kera.

No, perjantaina taas fysioterapiaan opettelemaan kävelemistä. Eiköhän se tästä, pienin geishanaskelin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti