maanantai 21. toukokuuta 2012

Väsähtänyt raaja

Kaksi viikkoa sitten sain kenkään laitettavan, mallin mukaan tehdyn tukipohjallisen. Liikkuminen helpottui mutta kivut sen mukana lisääntyivät. Ennen pohjallista kulkeminen rajoittui muutamiin kymmeniin metreihin kerralla, nyt matkaa taittuu parhaimmillaan muutama sata metriäkin.
Mutta voi helkutti että käveleminen alkaa koskemaan jalkaan! Varsinkin kun yrittää ajatuksen kanssa askeltaa oikein. Hieman helpompaa on tallustaa jalka vinossa mutta käsittääkseni nyt olisi takoitus opetella ja totutella kävelemään oikein. Jalka väsyy jo pelkästä paikallaan seisoskelusta niin paljon, ettei meinaa päästä enää uudelleen liikkeelle. Saatikka jos pienen kävelyn jälkeen hetken huokaisee.
Pari päivää on ollut viikon sisällä, että on "joutunut" kävelemään tai seisoskelemaan jonkun aikaa, vaikkakin on saanut aina välillä istahtaa. Seurauksena on ollut seuraavana päivänä se, ettei kipupurskahdukset ole talttuneet edes panacodilla. Jännä tunne, kun jalka on jotenkin yleisesti ottaen kipeä mutta aina jostakin purskahtaa sellainen kipupiikki joka säteilee polveen asti.

Jumpasta, lymfasta ja tukisukasta on ollut se ilo, että turvotus on aavistuksen verran laskenut. Ehkä osittain siksi varpaat ja nilkkakin on alkanut hieman paremmin liikkua. Turvotuksen laskun myötä ihonsiirteet ovat menneet hieman kurttuun ja nyt mietityttää että pesiytyykö noihin monttuihin jotain pöpöjä. Pitänee kysyä ensi viikolla lääkäriltä kun on röntgen ja lääkärin tapaaminen.
Jumpassa on nyt keskitytty liikuttamaan varpaita että jalkapohjan kaaren lihakset vahvistuisivat. Tuntuu oudolta kävellä, kun jalasta puuttuu liki kokonaan elastisuus. Varsinkin kun jalka väsyy, eikä siihen paljoa tarvita, kävely menee tökkimiseksi. Tänään jumppa jäikin liki kokonaan pois, kun jalka oli niin hiton kipeä toissapäiväisestä liikkumisesta. Pitäisi liikkua, mutta juuri sen verran, ettei jalka kipeydy liikaa. Siis vain sen verran että sitä pystyisi vielä jumppaamaan. Aika hakemista, että löytää tasapainon näiden välille. Varsinkin kun se kaikkein pahin kipu ja väsymys iskee yleensä vasta seuraavana päivänä. Jalkaa myös kuumottaa välillä, ihan kuin seisoisi toinen jalka kuumassa vedessä.

No, näillä mennään. Jalkaa pitää vain oppia kuuntelemaan. Eihän sitä tiedä vaikka se joskus alkaisi ennustamaan säitä! :D

1 kommentti:

  1. New Man's Titanium Bracelet
    This stylish race tech titanium titanium bracelet will enhance your fallout 76 black titanium wristband for maximum performance. This stylish titanium titanium scooter bars bracelet will enhance your suunto 9 baro titanium wristband for maximum sia titanium performance.

    VastaaPoista