keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kenkä jalassa, jalka kengässä

Tiistaina proteesipajalta kävi kaveri sovittelemassa kenkään laitettavaa pohjallista. Hyvinhän tuo sopi kun repi lenkkarista kaikki irralliset osat sisältä pois. Jalkakin mahtui kenkään kun avasi kaikki nyörit levälleen. Mallin mukaan tehdyn pohjallisen avulla kävely muuttui heti paljon luontevammaksi. Pohjallinen tukee jalan holvia, joka on lässähtänyt ilmeisen lopullisesti.
Nyt on huomattavasti helpompi yrittää pitää polvi ja varpaat kävellessä oikeassa linjassa. Onkin aika vekkulia miettiä joka askeleella miten laitetaan kantapää maahan ja rullataan jalkaa kohti varpaita. Ja sitten kun tasaisesti koskee sekä ukkovarpaan että pikkuvarpaan kohdille, tietää askeleen onnistuneen liki pitäen oikein. Ja sitten taas uudestaan ja uudestaan...
Tänään kävelin Helsingissä rautatieasemalle hissun kissun sellaisen 15 minuuttia. Vaikka vähän ennen liikkeelle lähtöä tuli otettua panacod, niin istumaan päästessä piti jonkin aikaa huokailla ja etsiä sopivaa asentoa. Sitä ei junan penkissä ollut helppo löytää.
Tänään oli Helsingissä "Anna aihetta peukkuun-järjestötoimijat vaikuttajina sosiaalisessa mediassa"- seminaari. Paikalla oli loistavia puhujia mm. Teemu Leinonen Aalto-yliopistolta, Pauliina Mäkelä Kinda Oy:stä, Piritta Seppälä ja Jere Majava. Hyvä päivä, tuli paljon uusia ajatuksia. 

Onpa hauskaa, miten ihminen voi tulla hyvälle tuulelle siitä, kun saa TOISEENKIN jalkaan oikean kengän! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti